За Записки.инфо

Записки.инфо е първият български специализиран сайт за обмен на ученически материали.

Първата версия на Записки.инфо се появава в Интернет през април 2006-та година. Сайтът е специално създаден за участието на Олимпиадата по Информатионни Технологии от Мартин Царев, тогава 11 клас, възпитаник на ГПЧЕ Иван Вазов гр. Смолян. На Олимпиадата Записки печели първо място в направление Интернет приложения и второ място в общото класиране. Сайтът бързо печели популярност като един от малкото сайтове предназначени само за ученици. Впечатление прави идеята му - база данни от ученически материали, която сама се поддържа и управлява от учениците.

Постепенно Записки.инфо се превръща в една от най-честите онлайн дестинации за учениците, когато имат проблеми с намирането на систематизирана информация и материали по различните предмети. С течение на годините посещенията в Записки прогресивно растат като за последната година Записки бива посетен близо 1 000 000 пъти и има над 25 000 регистрирани потребители.

През април 2012 година Записки.инфо придобива нов, по-модерен облик и нова система за управление на материалите, съобразена с новите уеб технологии. Към сайта е добавена и мобилна версия, която позволява бързото му зареждане на преносими устройства. Част от материалите в сайта са ограничени само за потребители с абонамент като с абонаментите си Записки цели разширяването и подобряването на услугата си. А именно - потребителите могат да получат безплатен абонамент след като добавят материали в сайта или пък чрез SMS плащане.

Статистиката сочи, че всеки втори потребител редовно проверява сайта за нова информация, а стотиците благодарности като коментари под материалите свидетелстват за качеството на съдържанието.