Характеристика на Стефан Стамболов

Участвал в кресненско-разложкото възстание, в сръбско-българската война от 1885 дейно участвал брцк Стефан стамболов е Оставил след себеси бурен живот И е натрупал револиционен И политичеаки опит.

Той работи по времто когато бг е искала да се изравни с останалите западноевропейски държави. Когато русия И българия прекратили своите дипломатически отношения.когат младата държава останала без княз.

Млад И силен,строг но справедлив,знаещ какво иска,наричан от обществото диктатор Стефан стамболов отдава живота си за родината. Виждайки бъдещето на княжеството като добре развита държава с широко стопанско поллитическо И кълтурно сътрудночество стамболов привлича вниманието на много хора. Усърдната работа И добрите умания на Стефан Стамболов сбъдват мечтите на много българи. Докато Стамболов е на власт започват строежите на фабрики,развива се селското стопанство, търговията потръгва И в чужбина.отваря врати първото висше й-ще в бг софийския университет през 1888г..започват строежите наб г училища И църкви.той решитеклно отстоява независимостта на княжеството.

Стефан Стамболов е ярка личност, надарен с таланта на голям политик И държавник , той заслужава признание И извън България. Той модернизира бг. От Европа Стамболове наричан бг биснарк или политически диамант. Макар така жестоко посечен на улицата Стефан Стамболов винаги ще живе в нашите сацра.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Павлина ( 1729) на 05 Юни 2007
hubavo e, no moje i po-podrobno. vse pak za truda ima6 6