Аспартам (Е951)

Геноцидът, наречен аспартам

Аспартамът е синтетичен подсалдител, 200 пъти по-сладък от захарта. Състои се от аминокиселините аспартат и фенилаланин в комбинация с алкохола метанол. Абсорцията му става в тънките черва, под въздействието на ензима хомотрипсин, а свободния метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща във формалдехид (смъртоносен невротоксин). Смята се,че това е комулативан отрова, поради слабото ниво на изхвърляне от организма. Безвредния дневен лимит е 7.8 мг.,а в един литър газирана напитка има около 560мг. Метанол, което е 32 пъти повече от препоръчителната доза. Аспартам има в някои бози, дъвки, шоколади, бисквити, снаксове и други.

Аспартамът е известен и под името Е951 и създаден през 70-те години на 20-ти век. Настоящия съветник на Буш, Доналд Ръмсвелд е бил изпълнителен директор на компанията произвеждаща продукти със аспартам. Аспартамът причинява страхово безспокойство, астма, световъртеж, хипертония, дори и мозъчен тумор както при войниците от операция ”Пустинна буря”.

Един от засегнатите споделя как е започнал да губи паметта си (забравял е адреса си ,името си и др.), уморявал се бързо, имал главобол. И всичко това заради това, че е пиел по 2 бутилки диетична кола на ден. След като спрял да консумира колата, всичко станало нормално, като преди - без главобол и проблеми с паметта. На шега той казва, че по-скоро би изпил една бутилка антифриз отколкото да пие диетична кола.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.