Сбогом, любов моя

Здравей, любов моя! Когато четеш това, аз отдавна ще бъда далеч, за да не можеш пак да ме спреш. Да, любов, отново те чаках почти до изгрев слънце, но ти так и не се прибра. Нямах друг избор освен да си отида. Събрах си багажа и освободих място на самотата. Надявам се да й бъде удобно и да се задържи при теб по-дълго.

Взех всичко, сърцето си само забравих. Търсих го навсякъде, но така и не успях да го открия. Предположих, че навярно си го изгубил. Но аз ти прощавам, любов моя – и без това беше овехтяло и твърде немощно, за да обича отново.

На излизане угасих свеща, която бях запалила в очакване ти да се прибереш. Беше почти догоряла, но се опасявах да ен избухне пожар и да изпепели домът ти така, както ти изпепели душата ми и я превърна в пустиня.

Оставих ключа на масата до бутилката шампанско и двете кристални чаши. Ако решиш да пийнеш – наздраве! Доста горчи, нали! Не поглеждай етикета, не е от виното. Навярно това е вкусът на самотата и болаката. Е, тепърва ти ти редстои да го опитваш. На мен не ми хареса, събрах си дрехите и прашните спомени в един куфар и си тръгнах. А ти къде ще отидеш? Малко е трудно да избягаме от съдбата, нали? Но стига токова! Минава четири и полувина сутринтаи е време вече да тръгвам.

Сбогом, слънце. оставям те да се наслаждаваш на последните отломки от нашата катастрофална любов!

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

meri ( 2) на 08 Март 2010
там долу .. Мария ли там кфа си не та знам .. малко по-полека с приказките че може наистина да се разплачеш .. ! ии та относно написаното .. на м3н ми хар3са .. мн 3 красиво ..
mariq ( 24) на 13 Ноември 2008
zbogom lubov moq lele lele shte se raspla4a be