Живот без дрога!!! ("В капана на наркоманията")

В капана на наркоманията

Тя премамва в мрежите си своите жертви, възползвайки се от уязвимостта им. Приласкава ги, оплита и бавно изпива гаснещите им души и тела. Наркоманията - зловещата сестра на смъртта, от чийто капан малцина са се измъкнали.

За жалост, нашето общество само привидно полага грижи за пострадалите от пагубната болест. Когато видим дрогиран на улицата, се стремим да се отдалечим колкото се може повече, защото не знаем как ще реагира. Нормално - зависимите не съзнават действията си! Те изпадат в състояние, подобно на транс, и не знаят нито къде се намират, нито какво вършат.

Дори да събере сили и да се пребори с тази чума, живота на наркомана никога няма да е същия.

Никой обаче не се интересува от причините. Какво провокира хората да посегнат към наркотиците? Мнозина просто махат с ръка и казват:”Така им било писано!” Други егоистично заключват: ”Сами са посегнали към дрогата,да не съм ги карал аз!”

Всъщност никой освен конкретния наркоман, не може да обясни истинския мотив за избора си. Зависимити също са хора и имат право на подкрепа. Това,че са тръгнали в грешната посока,може само да ни накара да се замислим какво става с обществото ни и какво прави то, за да разреши проблема. Защо все по-често младите посягат към наркотиците? Надали е само от любопитство…По-скоро е отчаян опит за бягство от безизходицата, в която се намират. Какво мажем да направим ние? Поне да не бъдем прекалено строги съдници и да проявяваме съчувствие.

Искам да кажа само няколко думи на наркоманите. Обичайте се, дори когато ви е трудно! И знайте, че дрогата няма да реши проблемити ви, а ще ви помогне да затънете още по-дълбоко в блатото. Загубиш ли живота си веднъж, после е трудно да си го върнеш обратно.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.