Живот без дрога!!! ("Бяха най-добрите ми приятели ...")

Бяха най-добрите ми приятели ...

Доста късно е, но на мен не ми се спи. Вали тих есенен дъжд. Чудех се какво да правя и взех да разглеждам стария албум. Листата му все още се бели - сякаш вчера съм го купил. Но снимките са стари. Лицата от тях.

А ето: тази ми е любимата. Моите дружки. Тогавашните 35, 36, 37... 39 човека на три пейки. Всеки прегърнал другия. Всички са щастливи и усмихнати. Някой имаше рожден ден...Калин! Всички го знаехме. Аз, той и още трима бяхме душата на компанията. Всъщност цялата компания беше една душа! Миналата година умря от свръхдоза. Последваха го Ицо, Пешо и Натали. Бяха супер печени хорица, ама си отидоха!

А ето я Мадлен. Преди два месеца претърпя катастрофа. Беше отличен шофьор, но не и когато е пияна... Сега е инвалид.

Останаха 35 човека. Ненка я изнасилиха преди около 6 месеца. Сега е абонирана за група психотерапевти. Каква ирония: преди две години майка й работеше същото.

Трима се изнесоха в чужбина: кой в Германия, кой в Канада... Двама отпътуваха за други градове, а 7 смениха квартала. ”Тука вече не е спокойно. Пък и хората са супер зле” . Не се замислиха, че и те са част от тези хора...

Докъде стигнах? А,да! 22-ма човека. Десет от тях всеки божи ден пушат трева. По три пъти. 4-ма от тях вече не могат да си кажат името, заради некачествени “благинки”. Двама мисля,че използват твърди наркотици, но не сам сигурен.

Двама от останалите12 са алкохолици. Всеки от останалите 10 реши, че другият вече е недостоен за компанията му. Вижадаме се всеки ден и ме гледат като полезно изкопаемо. Е! Тази е любимата ми снимка...

Казвам всичко това, защото мисля, че е време някой да се изправи в мрака и да покаже на другите къде е демонът. Те бяха наи-добрите ми приятели...

Моля те, не прави техните грешки!

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Vasil Chorlev ( 2) на 16 Юни 2008
Много тъжно.Нямям такава "любима" снимка , но всеки ден виждам как някой бива отмъкван от демона. А, демона е във всимки нс. В нашите страхове , надежди ...... Ти лично показа ли на другите къде е демона?