Форматиране на текст

Редактирайте дадения текст, като на подходящи места използвате различни шрифтове, потъмняване, точкувани списъци.Свят от сто души ще показва как живеем
Минипланета, населена само със сто души, създадоха учени в Интернет и изчислиха как там ще се запазят пропорциите на реалния свят, съобщи в."Мирър".От всичкте сто жители 57 ще бъдат азиатци, 21 - европейци, 14 ще са от западното полукълбо, а 8 ще бъдат африканци. Съотношението между жените и мъжете ще бъде 52 към 48. 70 души ща са цветнокожи, останалите 30 ще са бели. В този минисвят ще живеят 89 хетеросексуални и 11 хомосексуалисти. 6 души ще притежават 59% от цялото богатство. И шестимата ще са американци. 80 души ще живеят в бедност. 35 няма да могат да четат, а 50 ще страдат от недохранване. Един от всички 100 ще е на прага н асмъртта, а един ще е новороден. Един жител ще има колежанско образование и само един ще притежава компютър.Други факти, цитирани от "Мирър" : Ако жител на Земята не е преживял война, не е бил в затвора, не е измъчван и не е гладувал до смърт, значи е голям щастливец. Ако някой някога е ходил на църква без страх, че ще бъде нападнат, арестуван, измъчван или убит, значи той е по-добре от 3 милиарда души в света. Ако жител на планетата има храна в хладилника, дрехи на гърба си и покрив, то той е по-богат от 75% от населението на Земята.


Имай пред вид,че:
След първите пробни снимки на Фред Астер за киното режисьорът, който провеждал изпита, е написал: " Слаб актьор! Леко плешив! Може малко да танцува!"
Сократ бил наречен :" Неморален тип, който развращава младежите."
Бетовен държал цигулката несръчно и предпочитал да свири свои собствени композиции, вместо да усъвършенства техниката си. Учителят му смятал, че от него композитор няма да излезе.
Родителите на известния оперен певец Енрико Карузо искали той да стане инжинер. Учителят му по пеене казал, че той изобщо няма глас и не може да пее.
Учителите на Томас Едисон казвали, че е твърде глупав, за да научи нещо.
Алберт Айнщайн проговорил едва на четири години, а започнал да чете едва на седем. Учителят му го описва като дете "с бавен ум, което не общува, носи се по течението и е потънало в глупави мечти." Бил изключен от училище и не бил приет в Политехническото училище в Цюрих.
Хенри Форд пет пъти се е провалял и банкрутирал, преди да успее.
Лав Толстой, авторът на "Война и мир", отпаднал от лицея поради слаб успех. Описвали го като ученик, който "не може и не желае да учи".
Луи Пастьор имал среден успех и от 22 възможни точки по химия, той получил едва 15.
Исак Нютон се справял много зле в началното училище.


Вестникарска група България обявява конкурс за рекламен консултант за работа и осигуряване на нови клиенти в Перник.
Очакваме: комуникативни умения, активност за увеличаване обема на рекламата, шофьорска книжка, познания и опит в рекламата като предимство.
Предлагаме:твърдо възнаграждение и доходи според постиженията, сигурно работно място в голяма фирма.
Ние ще Ви обучим за бъдещата Ви работа.Моля да изпратите по пощата документите си(автобиография, актуална снимка, копия от дипломи, очаквания за трудово възнаграждение) на адрес: 1504 София, бул."Цариградско шосе" 47, Личен състав до 28.02.2001 г.(важи датата на пощенското клеймо)


Отдадеността на целта
Нищо не може да замести искрената отдаденост на целта. Тази отдаденост, както и нейното отсъствие, се отпечатва така неизличимо върху думите и делата ви, че всеки я разпознава. Неискреността става очевидна по изражениета ви, по насоката, в която насочвате разговора, по всичко, което правите. Никакво актьорско майсторство не може да я прикрие.
Преди всичко бъдете искрени към себе си и вашата самоувереност ще расте постоянно. Ако сте искрено отдадени на целта си, това ще подсили всички други аспекти на вашата притегателност като личност. Какъв по – добър компас в момент, изискващ гъвкавост, от искрената и трайна отдаденост на една ясна основна цел?


Бързо приемане на решения
В днешния забързан свят онези, които не действат бързо, изостават от парада.
Колебливостта няма да ви спечели популярност.
Преуспелите хора вземат решения категорично и бързо и ги дразнят и затрудняват хора, които в това отношение не са като тях.Бързото решаване е навик, който се подкрепя от положителната ви психическа настройка кат източник на увереност.
Той е свързан също с искрената отдаденост на целта: колкото по- силно вярвате в ценността на своята ясна цел, толкова по- бързо ще се откажете от нещата, които ви отклоняват, а ще изберете онези, които ви доближават до нея.
Възможностите са навсякъде, но са мимолетни. Ако не ги видите, те ще ви се изплъзнат.


Из книгата “Добрите обноски” от Ханс – Георг Шнитцер
Езикът на приборите за хранене
Когато се храните, държите ножа в дясната ръка, а вилицата в лявата.
Служите си с тях, както и с лъжицата, така че върхът им винаги да бъде наведен малко надолу, обикновено към центъра на чинията. Показалецът ви не бива да докосва гърба на острието на ножа, нито пък да опира чак до зъбците на вилицата.
След като веднъж сте взели в ръка приборите, никога не бива да ги оставяте обратно на покривката на масата! Нито пък да ги облягате на ръба на чинията си до дръжката – така по тях може да се стече сос и да изцапате покривката.
При положение, че по време на ядене настъпи някакво прекъсване, вашето положение е следното: китките на ръба на масата, приборите ви почти хоризонтално с насочен към средата на чинията връх.
Кръстосаните прибори върху празна чиния подсказват, че искате да ви се сервира още малко. Когато поставите приборите за хранене един до друг, с дръжките на дясно, насочени малко назад към тялото ви, това означава, че сте приключили с яденето.


Из книгата „Басни” на Езоп
Делфинът и маймуната
Пътниците по море обикновено вземат със себе си маймуни и малтийски кученца, за да разнообразяват плаването си.
Един човек, потеглил на път, също взел маймуна със себе си. Като плавали покрай Суний1 - нос, близо до Атина2, се разразила силна буря и преобърнала кораба. Всички заплавали към брега, маймуната също. Видял я делфин, помислил я за човек, доплавал до нея и я понесъл към брега. Вече близо до Пирея3, пристана на Атина, делфинът я попитал дали не е родом от Атина. Маймуната отговорила, че наистина е от Атина и че там има високопоставени роднини. Делфинът пак я попитал дали познава Пирея. А маймуната си помислила, че сигурно има предвид някой човек с такова име, и отвърнала, че го познава - той е неин добър приятел. Делфинът разбрал, че го лъже и се ядосал, гмурнал се с маймуната и я удавил. Поуката от баснята е, че лъжецът си пати.
1. Суний - нос в областта Атика. На върха му се издигал храм на бог Посейдон, който служел за ориентир на корабите.
2. Атина - столицата на Гърция, намира се в областта Атика, където се издигали и древните градове Елевзина и Пирей.
3. Пирея - най-големият пристанищен град в Гърция, на 12 км от Атина.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

mariana ( 2) на 29 Април 2008
хм...това е доста тъпо
Дани Кондова ( 2847) на 25 Октомври 2006
хм ... още по-добре ще се ползва за повече цели
Записки.инфо ( 2777) на 25 Октомври 2006
Не е ясно, пиши го някъде. Може да е за OO или пък HTML.
Дани Кондова ( 2847) на 24 Октомври 2006
много си е ясно!!
Записки.инфо ( 2777) на 24 Октомври 2006
Това упражнение за MS Word ли е? Не се разбира от условието ...