Стрелката за надолу в моя асансъор

Всеки ден се качвам в един и същ асансъор с табела ‘’моя живот’’ и две стрелки за нагоре и за надолу. Не съм сигурна къде отивам и защо, но натискам едно от копчетата от едно до десет и чакам да се приземя. Има много различни вариянти на писти, на които мога да се озова. Не мисля много, затварям очи, натискам три и поглеждам кам таблото. Стрелката надолу свети зелено- зелено като избора,зелено като свободата.
Поне в моя асансъор е така. Срещала съм хора, с които съм споделяла общи асансъори, а стрелките за надолу са светили в жълто или червено. Жълто като топлотата на радоста и щастието, а червено като испитанието, изкушението, проблемите и любовта, червенокато ябълката на раздора.
Заглеждам се в малкото прозорче над вратата и виждам седем- божественото число. Погледа ми моментално се стрелва към червеното копче със знак STOP. Ръката ми, бърза и своенравна, се спуска към него, но я спирам навреме. Какво е искала не знам. Може би кратък сеанс с Господа. Сега нямам време за това. Продължавам пътя си надолу макар и спряна на едно и също място. Очите ми като тръни се впиват в стрелката сочеща нодолу. Опитвам се да осетя нюанса на жълто или червето в зелената светлина, а в устата ми се насища слюнка в отчаяно чакане да отхапе от разнообразието и да изплюе монотонното си ежедневие. Ежедневие, което ме побърква.
Отново гледам стрелката. Тя продължава да сочи надолу, но надолу към какво? Водят нагоре като успеха и просперитета, а надолу като опадъка и провала. Но дали е така? За мен не е. Дали надолу или нагоре за мен няма значение, все пак е някакво движение. Това си е моя живот иаз съм длъжна да го живея. След всеки възход следва падение, така че продължавам да чакам намесата на божествената ръка, която магически да насочи асансъора ми нагоре.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.