Любовта – побеждава омразата

По света има хиляди хора, които копнеят да изпитат това чувство – любовта, има и такива, които често любовта ги връхлита, но те не я оценяват. Любовта сякаш има хиляди лица и през целия ни живот ни ги показва, докато не срещнем истинската чиста и непорочна любов, която не се сравнява с другите, защото е различна. Чистата любов дава сили да преодолееш трудностите кара човека да прави всичко за своят любим. Любовта – това е вечно чувство, което лети от рамо на рамо. Тя е като огън, който гори и се разгаря и дори и да остане само жар, отново може да пламне огън. Тя е грандиозна и великолепна, обгъща те с желание, изпълвате с жар и винаги, когато те сполети е съвсем различно от преди.
Омразата също е чувство, което изпитваме по един или друг повод, стремим се винаги да я държим далече от нас, но все пак тя съществува. Омразата е едно завладяващо чувство. Понякога мислим, че връщане на зад няма, но както надеждата така и любовта умира последна.

Любовта – това е да мразиш и обичаш едновременно. Разстроянието между любовта и омразата е само една малка крачка, но престъпим ли я връщането на зад е много трудно. Те просто се двете крайности в нашите чувства.
За съжаление ние хората много често прекрачваме границата между любовта и омразата и затова отиваме от едната до другата крайност. Но не трябва да забравяне, че и в най-големия злодей има любов. Въпреки омразата, ако човек има желание то той може винаги да е сгушен на топло в ласките на любовта.

Любовта е чувството, което ни разграничава от животните и точно поради тази причина не трябва да го губим. Не трябва да допускаме грешката да прекрачим границата между любовта и омразата. Колкото и трудно и невъзможно да е това трябва да се научим да преодоляваме всичко и да обичаме, а не да мразим. Според мен, по този начин няма да прекрачим тази граница и всички ще се чувстват обичан и желан.



Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

stefka ( 2) на 08 Ноември 2011
qkooo eeee!
Милан ( 657) на 20 Април 2011
super e