Какъв искам да бъде моят учител?

Моят учител искам да бъде за подражание.Винаги да е коректен към учениците,на които преподава,да сме равни в неговите очи.Да не си прави изводите за нас възоснова на родителите ни или близките ни.Не държа особенно на външния му вид,но все пак и той ми оказва влияние на мнението за него,но по-важни за мен са неговите качества като преподавател. Той трябва да умее да ме увлича и заинтригува в часовете му,да предразполага към дискусии по дадени теми и винаги да ни пише реалните оценки,които сме си заслужили,а когато има нужда и реши да ни и стимулира.Все пак чрез тях ние си даваме сметка за нашите знания и какъв човек би станало от нас. Учителят е човекът,с който прекарваме една голяма част от нашето ежедневие.В някой случай може да го имаме и за пример,за това той трябва да е винаги обектовен с нас и с нашите постъпки.

Когато имам въпрос към него и още повече по предмета,който преподава да ми отговаря ,а не да не ми обръща внимание и да ме подминава все едно съм част от интериора на стаята.Защото по този начин убива желанието ми да уча по неговия предмет и така оказва лошо влияние,бих казал на целия ми бъдещ живот.От отношението на учителя към нас и към мен зависи дали ще продължа да уча или с неотговарянето на въпроса ще начертае друга линия в живота ми.

Учителите са едни от най-важните хора в обществото.Те трябва да бъдат любезни,учтиви и всеотдайни.Да не си пренасят лошото настроение от вкъщи или от другия клас върху нас.

Винаги съм искал моят учител да не провежда часовете си,както във всички останали класове с един алгоритъм,с еднообразна структура,при пълна тишина с множество слушатели.Искам уроците да са ми интересни,интригуващи,разчупени,откривателски и приключенски.По този начин учителят винаги ще може да задържи вниманието ми и аз лично ще бъда в категорията слуша с интерес

Според тълковен речник думата учител-1.Е специалист,който обучава ученици.2.Лице,което има последователи,от които някои се учи.

Е и аз искам моят учител да е специалист,който да знае как да ми преподава уроците така,че да ме завладеят и да ме постави в такава ситуация,че да мога да си изаснявам мнението по различни гледни точки.Всеки учител трябва да бъде добърв това,с което се занимава и да може да изгради у своите ученици ценности и нравственост. За да си добър,в това което правиш трябва първо да си добър човек.Това важи с особена сила за учителската професия.Моят учител трябва да е добър човек,добър приятел,добър психолог,да притежава необходимите знания,но да не се ограничава само с тях,а да придобива нови,да се учи от и заедно с учениците си.Трябва да обича децата и това,което прави,да го усеща като призвание.

Моят учител трябва наистина да се стреми да ме научи на нещата,които преподава,те да ми бъдат полезни и в живота,да изисква повече дисциплина и уважение дори това да го прави често строг.

Моят учител трябва да бъде обективен въпреки,че това е трудно.Взискателен спрямо знанията.Учителят трябва освен на предмета,по който преподава да ме учи и как да бъда човек.Той трябва да вдъхва доверие.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.