Моето семейство (съчинение)

За мен моето семейството е най-ценното нещо в живота ми. Семейството ми е моята опора и подкрепа. Според мен човек без семейство, е като дърво без корен. Затова трябва да ценим и уважаваме семейството си.

Моето семейство е малко. Аз живея с мама и тати, нямам братя и сестри. Мойте баби и дядовци живеят на село. Но винаги сме заедно и сплотени. Редовно ги посещаваме. На празници сме при тях. Заедно празнуваме и се веселим. Всички се стараем взаимно да се разбираме – имаме понякога и конфликти и проблеми за решаване, но знам, че те не липсват и в други семейства. Както казва баба: „В къща където комина  не пуши там няма живот, липсват конфликти и проблеми”. Аз съм благодарен, че имам такова семейство. Защото има много деца, които жшивеят изоставени от своите родители в домове без семейство. Липсват им необходимата майчина топлина и уют. С моите родители аз прекарвам много хубави и незабравими дни. Организираме си редовно почвки, екскурзии и разходки, изпълнени с много радост и приятни приживявания. Родителите ми осигуряват не само дом, уют, спокойствие и топлина, но се грижат за мен и ме обсипват с любов! Аз мога да разчитам на тях. Щастлив съм да знам, че в радост, трудност и беда, моите родители винаги ще застават зад мен и ще ме подкрепят. При необходимост ще ми помогнат. Те са готови да направят всичко за мен, за да бъда добре и да се чувствам щастлив.

Вярно е, ще дойде време, в което трябва да напусна моето бащиното огнище и да продължа сам по своя път. Независимо какъв път ще поема, къде ще бъда. Може да обикалям света, никога да не се завърна в родния си дом, но винаги в сърцето си ще пазя спомена за семейството си – онзи прекрасен малък свят, с неговите проблеми, тревоги и радости. Малкият свят на семейството ми, ще ме изпълва с любов и щастие, когато съм най-самотен и неразбран. И винаги ще изпитвам нуждата да се завърна при моето семейство в бащината къща. Там, където съм се родил и проплакъл за пръв път. Където проходих отраснах, и преживявам много важни моменти от живота си.

Знам, ще дойде ден, когато и аз ще създам семейство. Ще се старая семейството с моята жена и дете, да бъде сплотено, задружно и добро.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.