Моят мечтан учител

Училището е една важна, неделима част от моя живот. А учителите са душата на училището. Те са мойте втори ридители.  Дават знания на мен и на всички останали деца. Грижат се за нас и безкрайно много ни обичат. Въпреки понякога да ги ядосваме, те ни прощават.

Аз си мечтая моят лбим учител да ми бъде най-добрия приятел. Да няма бариера между мен и него. Желая да говоря свободно с него, без да се претеснявам и срамувам. Защото според мен за едно дете в пубертета е много важно да има някой освен свойте родители до себе си, някой, който го изслушва, подкрепя и дава отговори на всичките му въпроси. Искам този някой да бъде моя учител. Да мога с него да споделям  свойте успехи и неуспехи, свойте тревоги и радости. Искам когато имам някакъв проблем, въпрос или просто има нужда с някой да поговоря това да бъде моя учител. Желая моят мечтан учител да бъде като моя „таен дневник”, за да мога спокойно да му кажа всички което ме вълнува.

Моят мечтан учител е човек, който вдъхва сигурност на заобикалящите го.  Той е човек с когото мога да науча всичко, стига да пожелая. С него не чувствам дистанция между ученик и учител. За мен той не е посто учител, а духовен съмишлени.

Моят мечтан учител е моят любим учител, който завинаги ще остави следа след себе си заедно със своята доброта и човечност, всеотдайност и топлота и най- вече с огромното си желание да ни поведе по пътя на пазнанието.

А в моя живот няма нищо по ценно от знанието и здравето.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.