Фобия - змии, паяци, тероризъм и още

Изследвайки фобията, ще споменем нещата, които са най-често срещани като обект на фобия. Сигурно или вие или ваш познат ви е споделял, колко го е страх от змии, е това не е случайно, защото змиите, са сред най-често срещаните фобии.

Страхът от змии е най-често срещаната фобия, според проучване на психолози. Оказва се, че хората имат вродена фобия да се страхуват от змии и паяци и реакцията им е по-скоро инстинктивна. Страхът или фобията от посочените индивиди е универсален и се наблюдава от много дълъг период.

В древността, преди еволюцията, хората били привикнали да се справят с подобни опасности, но в течение на времето, след като човешките същества осъществили развитие, тази способност изчезнала и затова, днес страхът от подобни животинки е често срещан.

Нещо повече, фобията от определено животинче или нещо друго, може да се предава и генетично. Но говорейки за т.нар. модерни страхове, можем да споменем оръжията, терористичните атаки и въобще всички съвременни сериозни заплахи за човечеството, но те са все още нови на хората като фобия и не е сигурно , доколко ще търпят развитие и дали ще се установят трайно, както вече споменатите страхове..

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.