Как да се борим с депресията

Депресията е състояние, от което не страдат само възрастните, а тя се проявява и при младите хора, при деца и тийнейджъри. Броят на хората изпадащи в депресия е изключително висок. Доказано е, че и деца могат да бъдат жертви на подобно състояние. Причините довеждащи до депресия могат да бъдат различни, като например силно емоционално преживяване с неприятен характер, изразяващо се в някакъв стрес. Психическа несигурност и липса на самочувствие също могат да доведат човек до състояние на депресия.

Симптоми
Един от главните симптоми е острата раздразнителност у страдащия от депресия. Освен това е възможно да се появи главоболие, повръщане и други здравословни при проява на тежка форма на депресия. Загуба на телесна маса, пълна социална изолация, прояви на агресия и липса на концентрация също са част от възможните симптоми.

Как да се предпазим
Изключително важно средство за борбата срещу депресията е стремежа да се споделят проблемите с близък човек, а не та да се задържат вътрешно, което допълнително може да усложни една психическа криза. Разговора помага за да се избегне това състояние, а също така и за преодоляването му. В тази връзка, когато сте в подобна криза, търсете опора към ваш близък, който да може да ви изслуша и успокои.

При по-тежки форми на депресия е добре да се обърнете към педагог, психолог или психиатър. Търсенето на помощ от изпаднал в такова състояние тийнейджър към свои връстник, не винаги може да помогне, затова е добре да се обръщате към по-зрял човек, който може по-адекватно да откликне на вашата депресия, да проведе правилен разговор и да ви даде правилната ориентация.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.