Логически задачки

Задача 1:
В една правоъгълна стая има 10 стола. Наредете ги по такъв начин, че край всяка стена да има равен брой столове. Как ще стане това?

Задача 2:
Нещо и нищо стояли в една стая, нещото излязло през прозореца, а нищото излязло през вратата. Какво е останало в стаята?

Задача 3:
Едно семейство, състоящо се от мъж, жена и двете им деца, трябвало да преминат една река, като използват лодка. Лошото е, че лодката побира товар до 100 кг. Мъжът и жената тежат по 100 кг., а всяко от двете деца - по 50 кг. Как могат и четиримата да преминат с тази лодка, като се има предвид, че всеки може да управлява лодката?

Задача 4:
Сборът на всички двуцифрени числа, които се записват с цифрите 0, 1 и 2, е ....?

Задача 5:
След 7 години Роси ще бъде на толкова години, колкото преди 2 години е бил сборът от годините на Роси и връстницата й Мими. На колко години е сега Роси?


Отговори:

Задача 1: По 2 стола на всяка стена и 2 в 2-та срещуположни ъгъла.

Задача 2: "и"-то

Задача 3: Първо двете деца преминават с лодката. Едното се връща с нея и се заменя с баща си. Вече на началния бряг са малкото дете и майката а на другия другото и бащата и лодката. Детето се връща с лодката и взема и другия си брат. От там нататък то отива за маика си и остава на първия бряг. Върналата се майка дава лодката на втория син и тои се завръща за първия...

Задача 4: 96

Задача 5: 11

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Няма добавени коментари.