Есе за любовта

Питали ли сте се какво всъщност е любовта! А чувствали ли сте я истински! Някои казват, че любовта е болка, която води до смъртта, други - че означава да имаш небето, а да искаш само една звезда, да имаш морето, а да искаш просто капка вода, да имаш целия свят, а да искаш само един човек. Трети твърдят, че любовта е чувството, което си почувствал, когато чувстваш чувството, което никога до сега не си чувствал. И всички те са прави, защото няма точно описание за нея, тя не е наука, която подробно да се изучава, не е предмет в училище.

Любовта е нещо много силно, което не можеш да разбереш, преди да почувстваш, а когато мислиш, че чувстваш нещо подобно, не знаеш какво е точно. Дали това е онази истинската? Тя е относителна, фантастична и неясна. Тя е чиста, натурална и много нелогична. Не е просто привличане, харесване, тя е близост, нежност, подкрепа, това да чувстваш болка, когато вдишваш, защото любимият човек не е до теб. Когато го погледнеш, да виждаш целия свят в очите му и нищо друго. Погледне ли те, да усещаш как около теб е празнота, мрак, а само той е звездата, светлината и пътеката към теб.

Любовта е отдаване и ако наистина обичаш някого, ти би направил всичко за него, дори да рискуваш собственото си щастие. Любовта е всичко и нищо на този свят, тя е болка и радост, мъка и щастие, тя може да те направи безумно щастлив, да те изпрати "на седмото небе", но може и да те накара да страдаш, да плачеш ден и нощ, да не усещаш вкуса на живота и да не знаеш защо. Тогава защо ни е нужна любовта, щом ни наранява& #969; А може би го прави, за да се научим да обичаме истински и да бъдем силни, за да бъдем по-щастливи. Тя не може да ни убие, само ако се предадем напълно, но не се е появила за да убива, а за да ни прави по-силни и достойни да се борим, защото, както всичко останало в този живот, любовта е борба. Борба за щастие. А според вас защо сме дошли на този свят!

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

Записки.инфо ( 2777) на 03 Юни 2012
Здравей, най-вероятно не виждаш цялото есе, защото нямаш абонамент. Натисни горе в менюто на Абонамент, за да получиш повече информация. Поздрави.
Ivon ( 3) на 03 Юни 2012
Здравейте това ли е цялото есе ?? има ли начин да го видя цялото ?? нова съм и не разбирам :X
Atanas ( 2) на 08 Декември 2010
много ми хареса ама представи си че този човек те предаде ще бъдеш отчаян и има хора които дори си посягат на живота така че аз съм от първия тип хора
Pamela ( 16) на 02 Ноември 2010
dosta vqrno
ferdi ( 2) на 28 Май 2010
много хубаво есе си направила от мен една огромна шестица

бъди щаслива (:

Angel ( 2) на 30 Март 2010
br mnogo dobro
i ( 2) на 26 Март 2010
mnogo e hubawo
Atanas ( 2) на 10 Декември 2009
6 тица от мен много е хубаво есето