Опазване на околната среда (мнението на един ученик)

МНЕНИЕ ПО ТЕМАТА:
ОПАЗВАНЕ ОКОЛНАТА СРЕДА

Предлагам най-накрая да престане с научните факти за опазването на околната среда "пестициди-местициди", "шумово замърсяване" и т.н.. всички знаем за тях. Нали?

Дайте да си го кажем земята е замърсена,продължава да се замърсява и ще се замърсява до края на живота ни, ако не направим нещо. Знам, знам вече ви е омръзнало да ви го повтарят, но е неизбежно!!! Това е един от ОСНОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ В ОБЩЕСТВОТО и да стигнем до същината КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ?

Разбирасе първата и най-достъпната за всеки стъпка е да изхвърляме боклука си разделно, следващата стъпка е да се измислят нови технолагии, за което трябват средства, желание и разбира се търпение и постоянство.

Според мен НЕ трябва да изискваме само от държавата и учените да дават усилия,а и ние да положим малко усилия. Например за разделното изхвърляне на боклука, повечето хора си казват: "Добре аз ще изхвърлям разделно боклука си, но защо като другите няма да го правят? Защо да съм единствен?". И така, и така всеки си го кава и какво става-нищо. Никой не изхвърля разделно боклука си, чудя се защо тове e само в България (е почти само в нея).

Незнам защо, но в другите държави сякаш хората са се научили, а тук си правят каквото искат! Може би трябва да се поинтерсуваме КАК СЕ СПРАВЯТ ТЕ и ние да правим същото.

Незнам просто това е,всеки се оплаква и нищо. Сигурно скоро няма да имаме този проблем когато ЗЕМЯТА СЕ РАЗДЕЛИ НА ДВЕ. Е, това беше моето мнение, надявам се да се освестим по-скоро-преди да е станало късно.

Добави коментар

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате материалите.

Коментари

antoniq ( 10) на 11 Февруари 2009
brao dade mi nqkoi idei
didi ( 12) на 23 Ноември 2008
gledai si rabotata

borko ( 2) на 08 Май 2008
mnoo tapo